Koronarokotukset

Mitä suurempi rokotteesta vastustuskykyä saaneiden määrä on, sitä lähempänä on aika, jolloin koronavirus tai sen tunnetut muunnokset eivät pysty enää leviämään väestössä ja voimme palata turvalliseen arkeen.

Tietoa rokotusten edistymisestä Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla on koottu THL:n sivuille. Rokotuskartassa on ajantasaista tilannetietoa maakunnan ja yksittäisten kuntien rokotuksista.

Lisätietoa rokotuksista THL:n sivuilla

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen koronarokotussivuilta löydät kattavasti tietoa koronarokotuksista. Sivuille on koottu tietoa esimerkiksi siitä, miten rokotteet on kehitetty, millaisia mRNA- ja adenovirusrokotteet ovat, ja kuinka turvallisia ja tehokkaita ne ovat. 

Koronatodistukset

EU:n koronarokotustodistus löytyy Omakannasta. Todistus on saatavilla Omakannasta viimeistään 5 vuorokauden kuluessa rokotuksesta.

Kaikki EU:n koronatodistukset ovat kansalaisille maksuttomia ja todistuksissa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Henkilöt jotka eivät käytä Omakantaa, voivat tällä hetkellä saada terveydenhuollosta muun todistuksen koronarokotuksesta, jos todistus esimerkiksi matkustamiseen välttämättömästi tarvitaan.  EU:n koronarokotustodistusta voidaan käyttää rajanylitystilanteissa EU-alueella.

Lisätietoa THL:n sivuilla